0

Keresés:

Ian McEwan - Machines Like me

Ian McEwan nemrég megjelent regénye, a Machines Like Me egy izgalmas sci-fi, ami egy alternatív történelmi síkon játszódik.

Ian McEwan regénye, a Machines Like Me az 1980-as évek alternatív Londonjában játszódik, ahol a technikai fejlődés jóval előrehaladottabb a mostaninál is.
Huszonöt emberi külsejű robotot hoztak létre, amik az Adam es Eve névre hallgatnak. Charlie – a regény főszereplője – egy Adam nevű robot tulajdonosa lesz.
     Charlie együtt él a barátnőjével, a nála jóval fiatalabb Mirandával, a csodás lánnyal, aki nagy titkot őriz. Együtt hozzák létre Adam személyiségét, aki így hihetetlenül intelligens, megnyerő és erős lesz.
     Ezután elkezdi felütni a fejét egy szerelmi háromszög…


A könyvet megvásárolhatják a boltunkban vagy webáruházunkban.

 

 

 

 • Machines Like Me (Tpb)

  Machines Like Me (Tpb)

  Mcewan,Ian
  Kiadó: Jonathan Cape
  Machines Like Me occurs in an alternative 1980s London. Charlie, drifting through life and dodging full-time employment, is in love with Miranda, a bright student who lives with a terrible secret. When Charlie comes into money, he buys Adam, one of thefirst batch of synthetic humans. With Miranda's assistance, he co-designs Adam's personality. This near-perfect human is beautiful, strong and clever - a love triangle soon forms. These three beings will confront a profound moral dilemma. Ian McEwan'ssubversive and entertaining new novel poses fundamental questions: what makes us human? Our outward deeds or our inner lives? Could a machine understand the human heart? This provocative and thrilling tale warns of the power to invent things beyond ourcontrol.
  Tovább
  ISBN: 9781787331679
  nyelv(ek): angol
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Webes ár:

  4 615 Ft

  3 692 Ft(20%)

 • Technológia Jog - Robotjog - Cyberjog

  Technológia Jog - Robotjog - Cyberjog

  Klein Tamás-Tóth András (Szerk.)
  Kiadó: Wolters Kluwer Hungary
  Jelen kötet magyar nyelven az első, amely átfogó jelleggel kívánja bemutatni digitális korunk jövőbe mutató jogi vonatkozásait. A könyvnek meg kellett küzdenie azzal a nehézséggel, hogy a témának újszerűsége és kiforratlansága okán egyelőre még nincsenegy egységesen elfogadott tárgyalási módja. A kötet a jelen digitális kor három jövőbe mutató jelenségének jogi vonatkozásai bemutatására vállalkozik, mint a modern technológiák, a cybertér és a robotok.Tág értelemben technológia alatt értünk minden anyagi és nem anyagi eszközt, amely mentális vagy fizikai erőfeszítés révén azért állt elő, hogy azzal valós problémákat oldjunk meg. Jelen kötet a technológiák legfontosabb jellemzőit érintő szabályozásikérdéseket tárgyalja, mint amilyen az adatalapúság és a platformképzés, valamint az ezzel járó szűk keresztmetszeti problémák, az állam az államban jelenség. Ebből fakadóan vizsgáljuk a szűken vett technológiai jog alatt a platform alapú gazdaságszabályozási vonatkozásait, továbbá az adatvédelem és a versenyjog legfontosabb technológiákkal szembeni elvárásait. A versenyjog kiemelését az indokolja, hogy ez volt az első olyan jogterület, amely a technológiák jelentette kihívásokra érdemben tudottreagálni és ma is élen jár a szabályozással még le nem fedett legújabb problémák piaci kezelése terén (ld. pl. algoritmusok). Ebben a fejezetben olyan jelentős EU-s szabályozások és szabályozási javaslatok kerülnek bemutatásra, mint az online területikorlátozásokról, és az online tartalom-előfizetések hordozhatóságáról szóló EU rendeletek vagy a B2B online platform átláthatósági és tisztességességi, illetve fogyasztóvédelmi szabályok online platformok vonatkozásában hatékonyabb végrehajtásárairányuló rendeletjavaslatok.A cyberjog alatt az internet, mint tér szabadságával, biztonságával kapcsolatos szabályozási kérdéseket értjük, így az internetes kommunikáció szabadsága mellett, az internetes bűncselekmények tilalmát, valamint a hálózati és információs rendszerekbiztonságának elfogadható szinten tartására irányuló szabályokat mutatja be a könyv.A robotjog az önfejlesztő (mesterséges intelligencián alapuló) technológiákra vonatkozó szabályozási elvárásokat foglalja magába, miként erre Asimov törvényei is utalnak. A robotjog technológiáktól való elkülönült bemutatását egyelőre még a témahipotetikussága indokolja. Ennek oka, hogy jelenleg még a legfejlettebb autonóm robotok sem képesek morális döntésekre, így valójában helyesebb robotetikáról és nem robotjogról beszélni, amely a robotokkal kapcsolatos jogi elvárásokat a robotoktervezőire, gyártóira és felhasználóira adaptálja. Ugyanakkor szükségszerű a technológiát, így a robottechnológiai fejlesztéseket is (jogi) kontroll alatt tartani.
  Tovább
  ISBN: 9789632957500
  nyelv(ek): magyar
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Webes ár:

  6 500 Ft

  5 200 Ft(20%)

 • The Child In Time

  Mcewan,Ian
  Kiadó: Vintage Books
  ISBN: 9780099755012
  nyelv(ek): angol
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Webes ár:

  3 075 Ft

  2 460 Ft(20%)

 • Solar

  Mcewan,Ian
  Kiadó: Random House Uk
  ISBN: 9780099549024
  nyelv(ek): angol
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Webes ár:

  3 270 Ft

  2 616 Ft(20%)

 • On Chesil Beach

  Mcewan,Ian
  Kiadó: Anchor
  The bestselling, Booker Prize-winning author of Atonement brilliantly illuminates the collision of sexual longing, deep-seated fears, and romantic fantasy on a young couple's wedding night.It is 1962, and Florence and Edward are celebrating their wedding in a hotel on the Dorset coast. Yet as they dine, the expectation of their marital duties become overwhelming. Unbeknownst to them both, the decisions they make this night will resonatethroughout their lives. With exquisite prose, Ian McEwan creates in On Chesil Beach a story of lives transformed by a gesture not made or a word not spoken.
  Tovább
  ISBN: 9780099512790
  nyelv(ek): angol
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Webes ár:

  3 270 Ft

  2 616 Ft(20%)

 • In Between The Sheets

  Mcewan,Ian
  Kiadó: Anchor
  Call them transcripts of dreams or deadly accurate maps of the tremor zones of the psyche, the seven stories in this collection engage and implicate us in the most fearful ways imaginable. A two-timing pornographer becomes an unwilling object in thefantasies of one of his victims. A jaded millionaire buys himself the perfect mistress and plunges into a hell of jealousy and despair. And in the course of a weekend with his teenage daughter, a guilt-ridden father discovers the depths of his ownblundering innocence.At once chilling and beguiling, and written in prose of lacerating beauty, In Between the Sheets is a tour de force by one of England's most acclaimed practitioners of literary unease.
  Tovább
  ISBN: 9780679749837
  nyelv(ek): angol
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Webes ár:

  2 345 Ft

  1 876 Ft(20%)

 • The Children Act Film Tie In

  Mcewan,Ian
  Kiadó: Random House Uk
  Fiona Maye a Legfelsőbb Bíróság egyik vezető bírája, főként családi ügyekben szokott dönteni. Híres, hírhedt kiváló intelligenciájáról, precizitásáról és érzékenységéről. De szakmai sikerei nyomot hagytak magánéletében: harmincéves házassága márateljesen válságba jutott. Nem utolsó sorban azért, mert karrierje miatt állandóan halogatta a gyerekvállalást. Ugyanakkor most egy nagyon sürgős esethez hívják: vallási okok miatt egy 17 éves fiú, Adam megtagadja az orvosi kezelést, amely megmenthetné azéletét. Ráadásul hitbuzgó szülei tiszteletben tartják akaratát. Az idő fogy. Fiona meglátogatja a fiút a kórházban. A bírónő igazi síri hangulattal találja magát szembe, a fiúban viszont új erőteljes érzelmeket vált ki a találkozás. Fionának óriásiteher rakódik a vállára: az ő elhatározásán múlik, hogy Adam életben marad-e vagy sem. Vajon a világi bíróság felülbírálhat egy vallási döntést? A bírónő határozata jelentős hatással lesz mindkettejük életére...Fiona Maye is a leading High Court judge, presiding over cases in the family court. She is renowned for her fierce intelligence, exactitude and sensitivity. But her professional success belies private sorrow and domestic strife. There is the lingeringregret of her childlessness, and now, her marriage of thirty years is in crisis. At the same time, she is called on to try an urgent case: for religious reasons, a beautiful seventeen-year-old boy, Adam, is refusing the medical treatment that could savehis life, and his devout parents share his wishes. Time is running out. Should the secular court overrule sincerely held faith[unk] In the course of reaching a decision Fiona visits Adam in hospital - an encounter which stirs long-buried feelings in herand powerful new emotions in the boy. Her judgment has momentous consequences for them both
  Tovább
  ISBN: 9781784705572
  nyelv(ek): angol
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Webes ár:

  3 095 Ft

  2 476 Ft(20%)

 • Nutshell

  Nutshell

  Mcewan,Ian
  Kiadó: Random House Uk
  Trudy has betrayed her husband, John. She s still in the marital home - a dilapidated, priceless London townhouse - but not with John. Instead, she s with his brother, the profoundly banal Claude, and the two of them have a plan. But there is a witnesstotheir plot: the inquisitive, nine-month-old resident of Trudy s womb.Told from a perspective unlike any other, Nutshell is a classic tale of murder and deceit from one of the world's master storytellers.
  Tovább
  ISBN: 9781784705121
  nyelv(ek): angol
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Webes ár:

  2 545 Ft

  2 036 Ft(20%)

 • The Children Act

  The Children Act

  Mcewan,Ian
  Kiadó: Random House Uk
  Fiona Maye is a leading High Court judge, presiding over cases in the family court. She is renowned for her fierce intelligence, exactitude and sensitivity. But her professional success belies private sorrow and domestic strife. There is the lingeringregret of her childlessness, and now, her marriage of thirty years is in crisis. At the same time, she is called on to try an urgent case: for religious reasons, a beautiful seventeen-year-old boy, Adam, is refusing the medical treatment that could savehis life, and his devout parents share his wishes. Time is running out. Should the secular court overrule sincerely held faith[unk] In the course of reaching a decision Fiona visits Adam in hospital - an encounter which stirs long-buried feelings in herand powerful new emotions in the boy. Her judgment has momentous consequences for them both
  Tovább
  ISBN: 9780099599647
  nyelv(ek): angol
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Webes ár:

  2 655 Ft

  2 124 Ft(20%)

 • I, Robot - Obw Library 5 * 3E

  I, Robot - Obw Library 5 * 3E

  Asimov,Isaac
  Kiadó: Oxford University Press
  A human being is a soft, weak creature. It needs constant supplies of air, water, and food
  Tovább
  ISBN: 9780194792288
  nyelv(ek): angol
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Webes ár:

  1 490 Ft

  1 192 Ft(20%)