0

Keresés:

Stephen Hawking és a világegyetem

Stephen Hawking és a világegyetem

Stephen Hawking és Leonard Mlodinow könyve a világegyetem keletkezését járja körül. Nem csak a témában járatosoknak szól a könyv, hanem a laikus érdeklődőknek is. Légies könnyedséggel megírt könyv nagyon is súlyos témáról.

A könyv az emberiség világegyetmről alkotott képének áttekintésével kezdődik. Egészen azókori görögöktől kezdve, akik bár a végletekig hittek az istenek erejében és hatalmában, úgy gondolták, hogy a világegytemet bizonyos törvények, szabályszerűségek irányítják, és nem az istenek akarata. Aztán egy kvantummechanikai gyorstalpaló után megállapíthajuk, hogy a világegyetem megismerésének két sarokköve a relativitás elmélet és a kvantummechanika ismerete. Hawking és Mlodinow a mozdulatlan mozgató, a teremtő erő kérdését sem kerülik meg, fogalkoznak Istennel, vagy azzal az erővel, ami a nem létezésből a létezésbe segítette a világegyetemet.

A tudományos kíváncsiságunk kielégítésén túl érdekes filozófiai kérdésekkel is foglalkozik a könyv, olyan gondolatok, amelyeket legalább egyszer már mindenki megfogalmazott magában a csillagos eget kémlelve. Mert minden mindennel összefügg, Hawking különlegessége éppen ebben rejlik: olyan kérdéseket fogalmaz meg, ami mindannyiunkat érdekel.

További könyveink a szerzőtől:

 • The Grand Design

  The Grand Design

  Hawking, Stephen
  Kiadó: Transworld Publ. Ltd.
  When and how did the universe begin? Why are we here? What is the nature of reality? Is the apparent 'grand design' of our universe evidence for a benevolent creator who set things in motion? Or does science offer another explanation? In The GrandDesign, the most recent scientific thinking about the mysteries of the universe is presented in language marked by both brilliance and simplicity.The Grand Design explains the latest thoughts about model-dependent realism (the idea that there is no one version of reality), and about the multiverse concept of reality in which there are many universes. There are new ideas about the top-down theoryof cosmology (the idea that there is no one history of the universe, but that every possible history exists). It concludes with a riveting assessment of m-theory, and discusses whether it is the unified theory Einstein spent a lifetime searching for.This is the first major work in nearly a decade by one of the world's greatest thinkers. A succinct, startling and lavishly illustrated guide to discoveries that are altering our understanding and threatening some of our most cherished belief systems,The Grand Design is a book that will inform - and provoke - like no other.
  Tovább
  ISBN: 9780553819229
  nyelv(ek): angol
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Webes ár:

  3 295 Ft

  2 801 Ft(15%)

 • George's Secret Key To The Universe (George 1)

  George's Secret Key To The Universe (George 1)

  Hawking,Lucy & Stephen
  Kiadó: Random House Uk
  George házikedvence, egy kismalac egy szép nap áttöri a szomszéd kerítés kapuját. A kisfiú élete egy csapásra megváltozik, miután megismerkedik Eric-kel a tudóssal és lányával Annie-vel - és persze a szuperintelligens számítógéppel, Cosmos-szal. Aszupergyors és szuperokos gépnek van egy renkívüli tulajdonsága: kaput tud nyitni a világűrbe, és így egy szempillantás alatt el lehet jutni a világegyetem bármely pontjára. Kicsit Mézga Aladár kalandjai feelingje van a történetnek, csak egy kicsitkomolyabb, bár a világhírű angol fiziukus Stephen Hawking és lánya Lucy 9-12 éves gyerekeknek írták a rendhagyó fizika-mese-könyvet.George's pet pig breaks through the fence into the garden next door - introducing him to his new neighbours: the scientist, Eric, his daughter, Annie,and a super-intelligent computer called Cosmos. And from that moment George's life will never be thesame again, for Cosmos can open a portal to any point in outer space . . .Written by science educator Lucy Hawking and her father - the most famous scientist in the world - and illustrated by Garry Parsons, George's Secret Key to the Universe will take you on a rollercoaster ride through space to discover the mysteries of ouruniverse.
  Tovább
  ISBN: 9780552559584
  nyelv(ek): angol
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Webes ár:

  2 410 Ft

  2 049 Ft(15%)

 • George's Cosmic Treasure Hunt (George 2)

  George's Cosmic Treasure Hunt (George 2)

  Hawking,Lucy & Stephen
  Kiadó: Random House Uk
  George's Secret Key to the Universe-ből megismert kisfiú és szomszédja, az idő közben legjobb barátjává vált Annie kalandjai tovább folytatódnak egy űrbéli kincsvadászatban. Annienek segítségre van szüksége. Eric, a lány tudós apja egy titkos űrprojektendolgozik és minden a lehető legrosszabban alakul... Egy robot a Marson landol és különösen kezd viselkedni, Anni pedig egy különösen bizarr dologra lesz figyelmes apja szuper-számítógépén. (Cosmos, a szupergép különös tulajdonsága, hogy kaput tud nyitniaz űrbe, így a világegyetem minden pontjára el lehet jutni.) Ez a bizarr dolog üzenet a földönkívüliektől? Lehetsées, hogy van élet odakinn? Hogy' találjanak meg egy bolygót a világűrben? És ha beszélnek az idegenekkel, nondjanak nekik?...George's best friend Annie needs help. Her scientist father, Eric, is working on a space project - and it's all going wrong. A robot has landed on Mars, but is behaving very oddly. And now Annie hasdiscovered something wierd on her dad's super-computer.Is it a message from an alien? Could there be life out there? How do you find a planet in outer space? And if you could talk to aliens, what would you say?
  Tovább
  ISBN: 9780552559614
  nyelv(ek): angol
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Webes ár:

  2 410 Ft

  2 049 Ft(15%)

 • George and The Unbreakable Code (George 4)

  George and The Unbreakable Code (George 4)

  Hawking,Lucy & Stephen
  Kiadó: Random House Uk
  George-nak és legjobb barátjának, Annie-nek már jó ideje nem volt része űrkalandban. Mindkettejüknek hiányzik a kihívás, a különös dolgok felfedezése. Ám mindez csak látszólagos nyugalom, és semmi sem tart örökké. Egyszer csak nagyon különös dolgokkezdenek történni az egész világon. A bankok elkezdik kiosztani a pénzt, a szupermarketek nem kérnek pénzt termékeikért - az emberek ingyen jutnak élelmiszerhez
  Tovább
  ISBN: 9780552570053
  nyelv(ek): angol
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Webes ár:

  2 410 Ft

  2 049 Ft(15%)

 • George and The Blue Moon (Goerge 5)

  George and The Blue Moon (Goerge 5)

  Hawking,Lucy & Stephen
  Kiadó: Random House Uk
  George és legjobb barátja, Annie fiatal asztronauták lettek. Egy olyan program keretében választották ki, melynek célja, hogy fiatalokat készítsenek fel egy jövőbeni Mars-utazásra. Minden úgy alakul, ahogyan azt eddig szerették volna. Egy rakás újbarátra tesznek szert, olyan gyerekek, akiket a világűr ugyanúgy elbűvölt, mint őket. A programban teljesen modern és naprakész űrbéli felfedezésekről szereznek tudomást. Ám, amikor George és Annie megérkezik az űrtáborba, észreveszik, hogy különösdolgok történnek - Mind a Földön, mind az égen. A misztikus űrmisszió titokban kezdődik el, és az asztronauta-kiképzés, amit elvállaltak egyre rémísztőbbé kezd válni... Lucy és Stephen Hawking ötödik kalandregényében ismét naprakész tudományos tényekkelés információkkal találkozhatnak az olvasók, melyeket a világ vezetö tudósai osztanak meg velünk.George and his best friend, Annie have been selected as junior astronauts - part of a programme that trains up young people for a trip to Mars in the future. This is everything they've ever wanted -they get to be a part of up-to-the minute spacediscoveries and meet a bunch of new friends who are as fascinated by the universe as they are. But when they arrive at space camp, George and Annie quickly learn that strange things are happening - on Earth as well as up in our skies. Mysterious spacemissions are happening in secret, and the astronaut training they're undertaking gets scarier and scarier . . . The fifth adventure in this series by Lucy and Stephen Hawking - also containing up-to-the-minute scientific facts and information by theworld's leading scientists.
  Tovább
  ISBN: 9780552575973
  nyelv(ek): angol
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Webes ár:

  2 410 Ft

  2 049 Ft(15%)

 • George and The Big Bang (George 3)

  George and The Big Bang (George 3)

  Hawking,Lucy & Stephen
  Kiadó: Random House Uk
  Ha még nem találkoztál volna Gerorge-val, itt az ideje! George egy hétköznapi fiú, nem hétköznapi titokkal. Ez a titok pedig nem más, hogy képes intergalaktikus utazásokra. Ebben a részben a fiú egy gonosz, rebellis tudóssal veszi fel a harcot, akieltökélte, hogy szabotálja az évszázad legkülönösebb - és legveszélyesebb - kísérletét, veszélybe sodorva ezzel az egész Földet. Az időzített bomba ketyeg... Az egész világ lélegzetvisszafojtva figyeli, vajon sikerül-e George-nak megakadályoznia amásodik Nagy Bummot?Meet George. He's an ordinary boy with an incredible secret - the power to go on intergalactic adventures! Join him as he battles a sinister rebel-scientist, who's hell bent on sabotaging the mostexciting - and dangerous - experiment of the century. Adeadly bomb is ticking. The whole world is watching. Can George stop the second big bang?
  Tovább
  ISBN: 9780552559621
  nyelv(ek): angol
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Webes ár:

  2 410 Ft

  2 049 Ft(15%)

 • Stephen Hawking - Obw Factfiles Level 2 Book+Mp3 Pack

  Stephen Hawking - Obw Factfiles Level 2 Book+Mp3 Pack

  Kiadó: Oxford University Press
  Stephen Hawking is one of the greatest scientists and thinkers of our time, and is famous around the worldbecause he writes and talks about cosmology - the science of the universe - in a way that people can understand. He has a terrible disease called ALS, and today he can only move and speak with the help of machines. But this has not stopped him working totry and understand our world better. Will people travel in time one day? Where did the universe come from? Most of us cannot even begin to think about questions like this - but Stephen Hawking is always looking for the answers.
  Tovább
  ISBN: 9780194024013
  nyelv(ek): angol
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Webes ár:

  1 995 Ft

  1 696 Ft(15%)

 • A Brief Hstory of Time

  A Brief History of Time

  Hawking, Stephen
  Kiadó: Transworld Publ. Ltd.
  A landmark volume in science writing by one of the great minds of our time, Stephen Hawking's book explores such profound questions as: How did the universe begin-and what made its start possible? Does time always flow forward? Is the universeunending-or are there boundaries? Are there other dimensions in space? What will happen when it all ends?Told in language we all can understand, A Brief History of Time plunges into the exotic realms of black holes and quarks, of antimatter and arrows of time, of the big bang and a bigger God-where the possibilities are wondrous and unexpected. Withexciting images and profound imagination, Stephen Hawking brings us closer to the ultimate secrets at the very heart of creation.
  Tovább
  ISBN: 9780553176988
  nyelv(ek): angol
  Raktárkészlet: 1-10 pld
  Rendelhető

  Webes ár:

  2 910 Ft

  2 474 Ft(15%)